Cel mai mult nu au de pierdut oamenii care oferă totul. Cel mai mult au de pierdut cei care nu oferă nimic.

                                         Ne dăm seama, adesea prea târziu ca să mai putem îndrepta ceva, că viaţa nu ne obligă să facem nimic şi că totul este despre alegeri, că dacă totuşi nu trăim ceva atunci când ar trebui, mai târziu s-ar putea să fie prea târziu. Înţelegem că dacă am fi adepţii norocului ar trebui să ştim când să pariem totul pe un singur în om în loc să pariem câte puţin pe fiecare dintre cei care ne păşesc în suflet. 

                                         Cei care oferă totul n-au nimic de pierdut. Suferinţa e trecătoare. Deznădejdea se vindecă. Rănile se cicatrizează în timp. Oamenii care i-au părăsit sunt uitaţi pentru că într-un târziu ne dăm seama că nu e necesar să plângem după cei care pleacă fără ca măcar să-şi ia rămas bun în condiţiile în care nu prea aveau motive să plece. Cei care oferă totul sunt liniştiţi şi împăcaţi cu ei înşişi, numai aceia pot trăi fără regrete, numai aceia pot ierta, numai aceia pot fi cu adevărat fericiţi, indiferent dacă cei pe care îi iubesc, adesea, le pun piedici. 

                                         Cel mai mult au de pierdut cei care nu oferă nimic, aceia care îşi izolează sufletul din motive egoiste. În iubire dacă te temi să oferi, îţi poţi lua gândul de la fericire. Dacă nu eşti dispus să oferi înseamnă că nu eşti hotărât să câştigi totul. Trebuie să-ţi dai seama că viaţa îţi oferă tot ce ţi-ai putea dori, dar că te forţează să îţi iei singur, că viaţa îţi impune limite pentru a-ţi impune de fapt să le depăşeşti. Trebuie să-ţi dai seama că n-ai fi un om complet dacă n-ai ştii să pierzi… Că n-ai fi un suflet frumos dacă n-ai ştii ce înseamnă să suferi şi să rămâi fără oamenii dragi. 

                                         Să nu trăieşti niciodată cu impresia că ai de pierdut dacă oferi totul pentru un om. Să îţi pară rău dacă nu oferi. Să îţi pară rău pentru că deja ai pierdut. Vezi tu, cel mai mult nu au de pierdut oamenii care oferă totul. Cel mai mult au de pierdut cei care nu oferă nimic. 

 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • COMMENT (1)

  1. Claudiu 24th martie 2016 at 16:55 -

   De fapt omul e alcătuit din trup, suflet și duh.

   Reply

  Leave a Reply