Ceea ce nu vei înțelege tu niciodată este faptul că ea va fi mereu liberă, nu sclava vreunui bărbat sau a câtorva lucruri pentru că voința ei e atât de mare încât va putea oricând să înceapă totul de la zero și să ajungă mai sus decât a fost vreodată. 

                               Ceea ce nu vei înțelege tu niciodată este faptul că ea e acel gen de femeie care nu cerșește sentimente și nu cere nimic. E acel gen de femeie care nu se va agăța de tine doar pentru că îi oferi ceva, cadouri, flori, timp sau iubire și asta pentru că știe că își va putea oferi toate astea și singură, pentru că știe că le merită.

                               E acel gen de femeie care a reușit singură și nu îi va spune nimeni niciodată că i-a dat sau că i-a făcut. E o femeie care întotdeauna îi oferă bărbatului său încredere totală și nu pentru că e naivă sau proastă, ci pentru că știe că e pierderea lui dacă alege să o lase pentru altcineva. Ceea ce nu vei înțelege tu niciodată este faptul că ea va fi mereu liberă, nu sclava vreunui bărbat sau a câtorva lucruri pentru că voința ei e atât de mare încât va putea oricând să înceapă totul de la zero și să ajungă mai sus decât a fost vreodată.

                               Are tot ce vezi pentru că a muncit și pentru că merită, nu pentru că a  așteptat pe unul sau pe altul să îi dea. Și e frumoasă pentru ea, pentru că se respectă și se iubește, nu pentru alții, nu pentru că așteaptă să fie iubită pentru felul în care arată.

                               Dar tu nu vei înțelege niciodată o astfel de femeie, mai ales atât cât ești unul dintre acei bărbați cărora le place ca femeile să depindă și să se agațe cu disperare de ei, mai ales pentru că tu nu vei fi niciodată adeptul libertății altora și vei căuta mereu să o îngrădești, să o legi de tine. Nu o vei înțelege pentru că în iubirea ei nu vei găsi dependență, ci simplă iubire, iar tu nu te dai în vânt după simplitate. 

                               Iar partea proastă e că îți vei da seama că ai avut lângă tine o astfel de femeie abia după ce o vei pierde. Și să nu crezi că de dragul libertății sale nu va putea face sacrificii… Of… Va putea. Va încerca să îți facă pe plac și să renunțe chiar la ea însăși, dar, deși va spera și se va minți, asta nu îi va aduce fericire. Și asta e o dovadă clară de iubire… Pe când, faptul că îi poți cere unui om să renunțe la a mai fi el însuși, nu e chiar o astfel de dovadă. 

 

 

 

 

Foto: Shifaaz shamoon

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts