Ce s-a întâmplat cu noi? Hai să fim din nou ca la început. Să râdem. Să ne simțim bine. Să ne iubim. Hai să nu ne mai certăm pentru fleacuri și hai să ne ținem de mână, în brațe, să ne sărutăm pe frunte, pe obraji, pe buze, pe gât… Pe suflet. 

                                 Poate că dragostea nu e așa cum am visat-o noi. Poate omul iubit nu e așa cum ne-am fi așteptat să fie. Și ce dacă?! Nimeni și nimic nu trebuie să respecte tiparele pe care ni le-am impus atâta vreme cât ne e bine și suntem fericiți. În viață sunt momente în care suntem cu adevărat fericiți, iar uneori nici măcar nu ne dăm seama. Pentru că ne legăm de fleacuri inutile, pentru că avem impresia că așa  trebuie să fie uitând de acele momente în care ne-a fost greu și am fi dat orice să fie ca acum. 

                                 Ce s-a întâmplat cu noi? Hai să fim din nou ca la început. Să râdem. Să ne simțim bine. Să ne iubim. Hai să nu ne mai certăm pentru fleacuri și hai să ne ținem de mână, în brațe, să ne sărutăm pe frunte, pe obraji, pe buze, pe gât… Pe suflet. Hai să nu lăsăm câteva nimicuri să ne despartă. Ar fi păcat. 

                                 Și cu siguranță ne-ar părea rău mai târziu dacă am pierde tot ce avem acum, dacă ne-am pierde pe noi. Undeva adânc în sufletele noastre știm că greșim atunci când aruncăm cu reproșuri în stânga și în dreapta, știm că greșim când  suntem veșnic nemulțumiți, când nu zâmbim, când nu ne cerem iertare și nu mulțumim pentru ceea ce ni se oferă pe motiv că avem impresia că așa trebuie, că ni se cuvine totul. 

                                 Hai să nu mai facem atâtea mofturi și să ne dăm seama că ceea ce avem ne face fericiți și că nici nu avem nevoie de prea multe în plus. În fond, fericirea nu cere atât de multe pe cât am crede noi, nu fericirea cere sacrificii mari, noi le cerem. Și nu ar trebui. De cele mai multe ori chiar nu ar trebui. 

 

 

 

Foto: Everton Vila

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts