Ce-i al tău e pus deoparte!

                                         Noi, oamenii, în general deţinem foarte multe lucruri, dar avem extrem de puţine. Putem deţine certificate de căsătorie fără să avem iubire. Putem deţine o casă fără să ne simţim acasă în vreun loc. Sunt detalii mici care fac diferenţa între ceea ce credem noi că este important şi ceea ce este important cu adevărat.

                                         Ce-i al tău e pus deoparte. Scurt şi cuprinzător! Fără dar şi fără poate. Nu poţi deţine un om şi nu poţi să fii a unui om, poţi doar să aparţii acelui cineva, iar el să-ţi aparţină, îndepărtându-te cu foarte mult de sensul de a deţine. Sunt aspecte ale vieţii pe care nu ţi le poate oferi şi nu ţi le poate lua nimeni, cum ar fi iubirea, norocul, destinul. Dacă ai crezut că e iubire şi cineva ţi-a luat-o, ei bine, cu siguranţă nu a fost. 

                                         Stai liniştită, ce-i al tău e pus deoparte şi nu ţi-l va lua niciodată altcineva. Ce-i drept, poate vor fi tentative, poate printre amănunte se vor strecura planuri de viitor pe o perioadă nedeterminată de timp între el şi o altă ea sau între tine şi un alt el, dar dacă nu e să fie, nu o să fie. Dacă trebuie să vă întâlniţi întâmplător sau să vă feriţi unul de celălalt privirile de mai multe ori până să fiţi hotărâţi să vă lăsaţi sufletele să-şi vorbească prin insistenţe neîntrerupte de clipiri imperceptibile, o veţi face fără să vreţi. Pur şi simplu se va întâmpla. 

                                         Nu, draga mea, nu l-ai pierdut! Dacă l-ai pierdut înseamnă că nu v-aţi aparţinut niciodată unul altuia, aşa că nu mai plânge şi nu te mai învinovăţi degeaba pentru ceva ce nu a depins doar de tine. O iubire adevărată nu se distruge uşor, o iubire adevărată se poate repara pentru că amândoi sunt dispuşi să treacă peste, să meargă mai departe cu sufletul împăcat. Ştii cum e? Iert eu şi ierţi şi tu. Până la un punct suntem oameni şi avem voie să greşim pentru că nu ne-am născut perfecţi. Important este să nu depăşim acel punct al respectului faţă de celălalt şi al puterii de iertare de care dă acesta dovadă. Încearcă să vezi şi partea bună, fiecare eşec e nouă lecţie care te poate conduce spre succes. Chiar şi un pas greşit, e un pas făcut, ar fi mai rău să stai pe loc şi… atât. 

                                         Văd rostul suferinţei, dar nu îl văd pe cel al regretelor. Fi tristă, dar mai apoi încească să fii fericită, nu regreta nimic pentru că ce este frumos rămâne în suflet ca o amintire, ce e urât rămâne în minte ca o lecţie. Stai liniştită, ce e al tău e pus deoparte şi nu ţi-l va putea lua nimeni. Cine îţi aparţine, îţi aparţine fără să ştii, fără să vrei, fără să realizezi cât de fericită te va face. Nu îţi mai face griji! Nu s-a terminat viaţa, norocul sau iubirea la un singur bărbat. Ce-i al tău e pus deoparte şi aşa va rămâne!

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply