Câteodată, cel mai bun răspuns pe care îl poți da este tăcerea, în special atunci când e vorba despre bârfe, minciuni și oameni care își dau cu părerea fără să te cunoască. 

                    Nu contează câte argumente le vei da oamenilor pentru a combate ceea ce spun despre tine. Nu contează câte motive le vei da pentru a le arăta că se înșală. Unii dintre ei vor continua să pretindă că te cunosc mai bine decât te cunoști tu și că știu mai bine cum ești sau ce faci. Chiar mai bine decât tine.

                    Vei încerca să le arăți adevărul și se vor preface orbi. Pentru că ei au acceptat ca fiind adevărată părerea pe care singuri și-au format-o. Te vei lupta cu morile de vânt sau mai bine spus cu oameni care sunt orbi și surzi la tot ce nu le dă dreptate. Nu le va păsa. Pur și simplu nu le va păsa. Iar încercările tale de a-i convinge că greșesc le vor da satisfacție. Dezaprobările tale le vor întări și mai mult încrederea în propriile cuvinte.

                    Câteodată, cel mai bun răspuns pe care îl poți da este tăcerea, în special atunci când e vorba despre bârfe, minciuni și oameni care își dau cu părerea fără să te cunoască. Nepăsarea îi va durea cel mai tare pentru că nu are rost să pierzi timp și energie cu cineva care îți refuză mica plăcere vinovată încăpățânându-se să nu îți dea satisfacție.

                    Așa că lasă-i să vorbească, să își impună opiniile, să se bucure de realizările lor. La finalul zilei tu vei fi fericită dacă nu le vei da ascultare, iar ei vor fi mâhniți și deloc satisfăcuți tocmai pentru că nu te pot atinge, pentru că nu îți pot face rău. E trist că există și astfel de persoane care se bucură de nefericirea altora, nefericire pe care chiar ei o stârnesc. E trist. Dar, din păcate, astfel de oameni nu sunt puțini și trebuie să învățăm să le facem față. Poate să ne și amuzăm puțin pe seama celor ce pot fi scornite de ei.

Foto: Jon Ly

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts