Cât valorează cuvântul unui bărbat? Exact atât cât e dispus şi el să creadă din cât a spus.

                                Cât valorează cuvântul unui bărbat? Exact atât cât e dispus şi el să creadă din cât a spus. Noi n-avem dreptul de a oferi valoare unui om sau unui cuvânt. Noi n-avem dreptul să estimăm cât valorează un om sau cât valorează cuvântul său. Noi avem dreptul să credem atât cât avem încredere într-o anumită persoană. Noi avem dreptul doar să ne autoapreciem valoarea pentru că oricât de modeşti am fi sau n-am fi, în sinea noastră ştim cu adevărat exact unde ne este locul, ştim exact ce merităm şi ce nu. 

                                Cuvântul unui bărbat valoarează exact atât cât el e dispus să creadă din cât a spus, dar niciodată atât cât crede femeia. Pentru că femeie, dacă iubeşte, crede tot, iar dacă nu mai iubeşte, nu crede nimic. Dacă e rănită, are îndoieli, iar dacă e fericită, atunci nici nu-i mai pasă. Cuvântul unui bărbat poate fi apreciat la devărata lui însemnătate numai de bărbatul care l-a rostit. Şi dacă lăsăm totuşi politeţea la o parte, cuvântul bărbatului nu valorează niciodată mai mult decât e el dispus să fie de bărbat, cu ambiţii şi putere, cu maniere şi mândrie, cu orgoliu docil şi frumuseţea incomensurabilă a sufletului.

                                Pentru o femeie bărbatul întotdeauna va valora mult mai mult, pentru ea bărbatul face atât cât dăruieşte în gesturi, atât cât alină în cuvinte, atât cât vindecă în mângâieri, atât cât nu îi dă motive să-l ierte mai mult decât e necesar, atât cât poate ierta imperfecţiunea ei. Pentru o femeie, bărbatul valorează atât cât iubeşte şi atât cât încearcă să o înţeleagă. Dar în cele din urmă, cuvântul lui nu valorează nici mai mult, nici mai puţin decât ceea ce se poate realiza prin fapte din acel cuvânt. Pentru că noi, oamenii şi mai ales femeile, avem un mod ciudat de a ne hrăni cu amăgirile cuvintelor, însă ne dăm seama cât de foame de fapte avem în suflete atunci când primim doar vorbe urmate de alte vorbe. 

                                Dar oare cât valorează cuvântul unei femei?

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • Faptele se fac in doi, restul sunt dovezi care nu isi au rostul defapt. Cam atat: „Exact atat cat e dispus si el sa creada din cat a spus.”

 • COMMENTS (205)

  1. Paul 22nd mai 2016 at 20:32 -

   Faptele se fac in doi, restul sunt dovezi care nu isi au rostul defapt. Cam atat: „Exact atat cat e dispus si el sa creada din cat a spus.”

   Reply
  2. Relatie Toxica 29th aprilie 2016 at 00:54 -

   Femeile nu stiu ce vor…

   Reply

  Leave a Reply