Capul sus! Tu ești mai bună decât toți acei oameni care te invidiază, bârfesc, rănesc și îți spun că nu vei reuși. 

                    Unii oameni pot doar să le găsească celorlalți defecte pentru a le ascunde pe ale lor, pot doar să bârfească, să fie răi, să smulgă aripi și să îți spună că nu poți. Iar cele mai mari realizări ale lor numai la atât se rezumă, la a le deteriora celor ca tine încrederea în sine. Tu ești mai bună de atât. 

                    E greu. E greu să fii una singură printre atâția care încurajează principii ieftine și idolatrizează idioți. E greu să fii una dintre acele puține femei care au așteptări și pretenții de la ele însele. Și e dezamăgitor să afli că aprecierea nu prea vine nici atunci când te aștepți și nici de la cine te aștepți. 

                    Așa că fă totul pentru tine, nu din egoism, ci din cauză că ceilalți oricum nu vor aprecia și nu vor înțelege. Poate te vor invidia, poate vor scoate la lumină acele momente în care ai greșit și nu ai făcut totul așa cum ar fi trebuit din cauză că nu știai cum. Poate vor încerca să îți minimizeze reușitele și, cu siguranță, vor face tot posibilul să îți demonstreze că ești la fel ca ei, ca ceilalți. Și vor fi momente când aproape vor reuși. Dar nu te descuraja, tu ești mai bună decât ei. 

                    Ești mai bună de atât pentru știi să întorci obrazul cu demnitate și pentru că nu le arăți ce te doare, deși suferi enorm. Ești mai bună decât ei pentru că toată viața te-ai străduit să fii un om mai bun, pentru că ai investit în tine și ai preferat să fii una dintre acele femei independente, nu doar o ființă falsă care trăiește de pe urma acelora care pun mare preț pe aspect și prostie. 

                    Nu ascuta ce spun oamenii din jur, adesea, nici măcar atunci când te vorbesc de bine nu o fac cu tot sufletul, păstrează o urmă de invidie în glas, o umbră de dispreț. Dar nu-i lăsa să te rănească pentru că nu au dreptul să facă așa ceva.

                    Capul sus! Tu ești mai bună decât toți acei oameni care te invidiază, bârfesc, rănesc și îți spun că nu vei reuși. 

Foto: Swaraj Tiwari

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts