Când vei înțelege că de fapt indiferența este opusul iubirii, îți vei da seama că ai pierdut-o definitiv. 

                    Femeile te vor urî de multe ori, iar tu vei începe să crezi că ura e opusul iubirii și vei fi tentat să crezi că încă mai există speranță atâta vreme cât ea încă nu te urăște. Vei fi tentat să crezi că vei reuși să o faci să se întoarcă la tine în orice moment, doar pentru că nu ți-a arătat că te urăște. 

                    Bărbații au obiceiul să lase femeile să îi aștepte. Iar femeile au și ele obiceiul de a-i lăsa pe ei să le aștepte. Iar așteptarea asta nu e una fizică, nu e ca și cum îți spune că pleacă undeva și se va întoarce într-o anumită zi, dar nu se întoarce. Așteptarea asta e una în care celălalt îți promite, dar nu își respectă promisiunile, iar tu încă mai speri, e una în care celălalt îți oferă puțin și te face să vrei mai mult, să aștepți mai mult, dar nu îți oferă niciodată. Așteptarea asta e una în care începi să îți dai seama în fiecare zi că meriți mai mult. Iar într-o zi, începi să nu mai aștepți. Și îți devine indiferent dacă celălalt va începe să facă dintr-o dată ceva. 

                    Nu ura e opusul iubirii, deși te-ai aștepta să fie așa. Ea te va putea urî pentru că ai lăsat-o baltă cândva sau pentru că ai spus povești despre ea care trebuiau să rămână între voi, dar te va ierta și cu siguranță nu va înceta să te iubească vreo clipă. Nu aștepta ca ea să te urască pentru a-ți da seama că ai pierdut-o. Nu mai amâna, nu mai aștepta, nu mai oferi dragoste cu măsură. Nu te mai baza pe faptul că, dacă nu îți cere iubire, e mulțumită cu ceea ce îi oferi tu. Ne e teamă să cerem ce ni se cuvine, în special sentimente pentru că ele trebuie să vină în mod voluntar și necondiționat. Pentru că nu mai are niciun rost dacă te rogi pentru iubire. 

                    Când vei înțelege că de fapt indiferența este opusul iubirii, îți vei da seama că ai pierdut-o definitiv. Nu aștepta să îi fii indiferent. Nu lăsa loc de mai bine, fii acel mai bine! 

Foto: Caleb George

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts