Când vei înceta să crezi că locul femeii este la cratiţă, vei realiza că de fapt locul ei este în suflet.

                                              Când vei înceta să crezi că locul femeii este la cratiţă, vei realiza că de fapt locul ei este în suflet. Şi îţi vei da seama că oricât de pricepută ar fi în bucătărie, tot e mai bună la a te iubi.

                                              Oricum, un bărbat care se respectă nu îşi doreşte să aibă lângă el nici o bucăteasă, nici o menajeră, nici un trup cald şi totuţi în esenţă rece. Un bărbat care se respectă vrea lângă el o femeie care să îl facă să strălucească numai prin simpla ei atitudinunie şi care să îl facă mândru în momentul în care începe să voarbească. Dar unde sunt bărbaţii care se respectă? Unde sunt bărbaţii care respectă femeile pe care le au alături?

                                              Poate că într-un fel e vina tuturor. Mentalităţile nu se schimbă în câţiva ani, ci în câteva generaţii. Noi am rămas setaţi pe concepţiile potrivit cărora femeia trebuie să ţină casa, iar bărbatul trebuie să întreţină familia. Şi numai din cauza asta au existat şi, din păcate, încă existe femei neîmpăcate cu propriul trai, femei care suferă şi îşi macină sufletul… Nu pot pleca. Nu au unde. Aşa că îndură o viaţă pe care nu şi-o doresc alături de bărbaţi care le ţin la cratiţă. Mentalităţile trebuie să se schimbe. Femeile şi bărbaţii trebuie să înţeleagă că sunt egali şi că doi oameni pot ţine casa, la fel cum doi oameni pot întreţine familia.

                                              Când vei înceta să crezi că locul femeii este la cratiţă, vei realiza că de fapt locul ei este în suflet. Iar când o femeie va înceta ea însăşi să împrumute această concepţie, va realiza cât de liberă, puternică şi fericită poate fi. Mai întâi de toate, ar trebui să ne apreciem singure valoarea pentru că dacă ne subestimăm, va fi imposibil să nu ne subestimeze şi cei din jurul nostru.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply