Când tu nu lași loc de mai bine celălalt nu are motive să caute pe cineva mai bun. 

                    Viața ne scoate în cale tot felul de oameni, unii mai mult decât alții. Pentru că a fi om în adevăratul sens al cuvântului e mare lucru și se reflectă în tot ce facem, inclusiv în iubire. Unii lasă loc de mai mult, de mai bine, de ceva mai frumos. Alții fac tot posibilul să fie cea mai bună variantă a lor și să ofere ce au mai special în suflet. 

                    Și sunt atâția care asta caută, devotamentul acela minunat în care să simți că celuilalt îi pasă enorm cum ești, cum te simți, dacă ești fericit. Sunt atâția care nu își doresc averi și mașini, haine scumpe sau vacanțe departe. Sunt atâția pentru care contează doar sinceritatea sentimentelor și calitatea lor. Astfel de oameni nu pot fi cumpărați sau înșelați, lor ori le dai totul, ori îi lași liberi. 

                    Să lași liber un astfel de om dacă nu poți să îl iubești atât cât merită, dacă știi că altcineva îl va iubi mai mult și îl va face mai fericit. Pentru că, sincer, nimeni și nicio promisiune nu merită să plătești cu fericirea. 

                    Când tu nu lași loc de mai bine celălalt nu are motive să caute pe cineva mai bun. Așa că, înainte să ne aruncăm să facem afirmații grele, ar fi frumos dacă ne-am gândi și la toate acele lucruri pe care nu le-am făcut. Înainte să amânăm și să așteptăm ar fi mai simplu să ne întrebăm cât poate celălalt să aștepte. 

                    Eu nu mai pot să aștept și sunt pregătită să recunosc faptul că nu am să las pe nimeni să îmi mai piardă timpul inutil. Am ajuns într-o perioadă a vieții în care nu cred că merită nimeni să îmi ratez șansa la fericire pentru promisiuni ieftine sau pentru amăgiri de duzină. 

                    Cu mine să nu lași loc de mai bine. 

Foto: Elahe Motamedi

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts