Atunci când vine vorba de citit sufletele femeilor pe care le iubim suntem analfabeţi…

                                 ,,Câte femei poţi cunoaşte într-o viaţă, dragul meu prieten?

                                Să nu-mi spui că numărul lor este de ordinul sutelor pentru că nu te întreb câte femeie ai întâlnit, te întreb câte femei ai cunoscut.

                               Să cunoşti o femeie cu adevărat înseamnă să o înţelegi. Înseamnă să ştii când are îndoieli în priviri, tristeţe în zâmbete sau întrebări în sufletul. Să cunoşti o femeie înseamnă să ştii că până şi privirile o rănesc uneori, să ştii că tăcând îţi vorbeşte mai mult decât ţi-ar putea vorbi vreodată prin cuvinte, să ştii că iubirea ei pentru tine arde cu o intensitate atât de mare încât la un moment dat s-ar putea stinge instantaneu dacă tu hotărăşti să închizi ferestrele sufletului tău lăsând-o pe ea fără aerul de care are nevoie toată acea iubire pe care ţi-o poartă.

                                Acum că ştii toate astea, îmi poţi spune câte femei ai cunoscut? Răspunsul e simplu, dragul meu. Nu ai cunoscut nici măcar o femeie şi probabil nu vei cunoaşte. Femeia e acea fiinţă care te va surprinde şi după 40 de ani de căsnicie lăsându-te să te gândeşti la… ,, Nu credeam că…”

                              E imposibil să cunoşti o femeie cu adevărat. Ea te va lăsa şi chiar îşi va dori acest lucru, dar tu nu vei putea. Ea îşi va deschide sufletul în faţa ta, iar tu nu vei putea să-l citeşti decât aşa cum citeşte un copil… Pe litere… E imposibil să cunoşti o femeie pentru că e imposibil să o înţelegi într-adevărat.

                             Ştii de ce nu poţi înţelege niciodată greşit o femeie? Pentru că nu o poţi înţelege în vreun fel…

                            Aşa că, dragul meu prieten, când vine vorba de citit sufletele femeilor pe care le iubim şi nu numai, suntem analfabeţi. Dar mai ştii ceva? Nu îmi doresc să cunosc femeile sau să le înţeleg. Probabil dacă am înţelege femeile nu le-am mai iubi… Femeile au fost create pentru a fi iubite, nu înţelese… „

Foto: We Heart It

large (60)

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • COMMENT (1)

  1. Citim Unica 29th februarie 2016 at 00:13 -

   genial inceputul!

   Reply

  Leave a Reply