Atunci când o femeie îţi păşeşte în suflet, e desculţă, iar atunci când pleacă, e încălţată în pantofi cu tocuri înalte !

                                              Atunci când o femeie îţi păşeşte în suflet, e desculţă. Abia păşeşte. Nu vrea să perturbe, să strice sau să dezechilibreze ceva. Aproape că doar priveşte şi nimic altceva. Doreşte să ştie, să descopere, să caute, fără să lase ceva în urmă. Se consideră doar un simplu trecător care n-ar trebui să facă altceva decât să privească, fără să atingă ceva. Dacă nu atingi, nu poţi distruge nimic. 

                                            Dar după ce găseşte, descoperă şi începe să ştie, prinde curaj. Calcă în adevăratul sens al cuvântului în sufletul tău. O simţi acolo. O vrei acolo. Aleargă pe acolo de fericită ce e şi-ţi umple şi ţie sufletul de fericire. 

                                           Apoi începi tu să faci pe nebunul şi îi închizi treptat uşile sufletului ca să nu mai aibă ea pe unde să umble, iar când nu i-a mai rămas decât o singură uşă descuiată, îşi încalţă cu graţie pantofii cu tocuri înalte. Şi ştii de ce? Ca să lase urme în sufletul tău. Şi ea chiar lasă urme adânci pe care nu le poţi acoperi niciodată cu adevărat. Se îndeaptă spre singura uşă pe care i-ai mai lăsat-o nezăvorâtă, cea spre ieşire, şi pleacă. Pur şi simplu. De parcă nu ar fi fost vreodată în sufletul tău… O, dar tu ştii că a fost acolo. Ai acele urme pe care ţi le-a lăsat drept dovadă. Şi nu o poţi uita. Nu poţi ignora urmele paşilor ei de plecare.

                                         Dar, în general, femeile nu vor să facă rău decât dacă le obligi să facă asta. De aceea păşesc desculţe. Pentru că nu vor să strice, să perturbe sau să dezechilibreze ceva.

                                        Atunci când o femeie îţi păşeşte în suflet, e desculţă, iar atunci când pleacă, e încălţată în pantofi cu tocuri înalte !

                                       Atunci când un bărbat îţi păşeşte în suflet, e încălţat, dar când pleacă nu e numai desculţ, aproape că nici nu mai păşeşte…

Foto: We Heart It

large (36)

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • Superb! Te-am mai citit și altădată, îmi place mult! Îmi placi mult, pentru că scrii din punctul tău de vedere și în spatele cuvintelor stai tu. Nu toate femeile calcă desculțe la început, unele intră cu buldozerul. Tu calci desculță la început, apoi pui tocuri și cauți ieșirea. Tu!

 • În spatele cuvintelor mele stau eu… Şi mai stau alte câteva sute de femei care se regăsesc în ele. Scriu din punctul meu de vedere, dar am aflat că nu este numai al meu. Vă mulţumesc !

 • COMMENTS (2)

  1. cristina 31st august 2015 at 12:54 -

   Superb! Te-am mai citit și altădată, îmi place mult! Îmi placi mult, pentru că scrii din punctul tău de vedere și în spatele cuvintelor stai tu. Nu toate femeile calcă desculțe la început, unele intră cu buldozerul. Tu calci desculță la început, apoi pui tocuri și cauți ieșirea. Tu!

   Reply
   • Dama De Trefla 31st august 2015 at 16:03

    În spatele cuvintelor mele stau eu… Şi mai stau alte câteva sute de femei care se regăsesc în ele. Scriu din punctul meu de vedere, dar am aflat că nu este numai al meu. Vă mulţumesc !

    Reply

  Leave a Reply