Atunci când îţi dai seama cât de parşivi pot fi oamenii, începi să înţelegi că pe unii dintre ei chiar trebuia să îi dai afară din sufletul tău mult mai devreme.

                           Nu renunţăm niciodată la anumiţi oameni atunci când ar trebuim să renunţăm. De cele mai multe ori renunţăm mai târziu  pentru că suntem oameni puternici, nu ne dăm bătuţi, nu vrem să fim învinşi, aşa că luptăm până când nu mai putem, până sufletul ne cere cu nesaţ odihnă… Da… De cele mai multe ori luptăm pentru anumiţi oameni chiar şi atunci când ar trebui să renunţăm la ei pentru că… Ei deja au renunţat la noi. 

                           Dar cei mai mulţi, deşi renunţă să te mai iubească, să te mai aibă în suflet, continuă să îţi dea speranţe, să te mintă, să te folosească şi să îţi folosească iubirea pentru a se linişti, pentru a se odihni, pentru a le fi mai bine… Nu contează că toate astea pe tine te seacă şi te vor face, într-un final, să îţi pierzi încrederea în ceilalţi. Cu toate astea, nu poţi profita la nesfârşit de un suflet bun, nu?! Nu poţi amăgi la infinit pe cineva fără să îi mai şi oferi iubire. Nu poţi spera că celălalt te iubeşte atât de mult încât să accepte să îi rupi sufletul în bucăţi de fiecare dată când te întorci pentru a pleca din nou, să îl mângâi doar pentru a lovi mai tare. Vine o vreme în care oamenii îţi demonstrează cât pot fi de parşivi… Pentru a mia oară…

                           Atunci când îţi dai seama cât de parşivi pot fi oamenii, începi să înţelegi că pe unii dintre ei chiar trebuia să îi dai afară din sufletul tău mult mai devreme. Începi să înţelegi că ei nu ţi-au fost niciodată o pierdere şi că de fapt te-au pierdut. Atunci când îţi dai seama cât de parşivi pot fi oamenii, realizezi că trebuie să ai mai mare grijă cu cei cărora le dai voie să păşească în sufletul tău şi că meriţi mai mult. Realizezi că meriţi fericire şi sinceritate. 

                           Oamenii pot fi parşivi, te pot minţi, se pot folosi de tine şi de sentimentele tale. Dar nu vor putea niciodată să te doboare cu adevărat. Sufletele sincere, calde şi puternice întotdeauna reuşesc. Nu se lasă niciodată doborâte, dar dacă se întâmplă să cadă, găsesc o cale de a se ridica. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts