Atunci când devine mamă, o femeie nu mai trăieşte pentru ea, ci pentru copilul său şi prin intermediul acestuia !

                                  Probabil cel mai minunat dar pe care îl poate primi o femeie de la viaţă este cel de a deveni mamă. În momentul în care ai lângă tine bărbatul pe care îl iubeşti necondiţionat şi te iubeşte la rândul său necondiţionat, iar din rodul iubirii voastre se naşte un copil, îşi face apariţia deplina împlinire sufletească, deplina fericire.  Nu ştiu dacă există o fericire mai mare decât cea de a fi părinte.

                                 În tot procesul de metamorfoză al celui mic, mama este cea care joacă cel mai important rol, poate nu cu mult mai important decât cel al tatălui, dar oricum puţin peste, cred eu. Atunci când devine mamă, o femeie nu mai trăieşte pentru ea, ci pentru copilul său şi prin intermediul acestuia ! Mai creştem odată cu ei, mai învăţăm odată cu ei, ne mai maturizăm odată cu ei şi resimţim tot ceea ce ei simt pentru prima oară… ne retrăim vieţile prin intermediul copiilor.

                                O femeie devenită mamă nu se mai gândeşte la ea, la binele ei, la confortul ei, ci numai la ceea ce ţine de odrasla sa. Nu mai trăieşte pentru ea, trăieşte pentru copil. Face imposibilul să fie posibil de dragul acestuia şi ar putea face chiar şi mai mult.

                               E minunat să fii mamă. La început te agăţi de fiecare cuvânt nou, de fiecare pas legănat. Toate oferă o satisfacţie care nu poate fi explicată în cuvinte. Apoi vine şi o vreme în care vezi cum propriul tău copil vrea să se îndepărteze şi asta doare enorm, dar în cele din urmă se va întoarce. Va reveni atunci când îl va doborî viaţa sau atunci când îl va pune la încercare pentru că va avea nevoie de sprijin, înţelegere, iubire… va avea nevoie de mama.

                               Mama va trăi mereu alături de sufletul copilului său şi nu îl va părăsi niciodată. Părinţii sunt cei care iubesc întotdeauna necondiţionat şi pot ierta mai mult decât orice alt om.

                               Aş vrea să pot crede că toţi oamenii gândesc la fel ca mine, dar din păcate este imposibil. 

Foto: We Heart It

timthumb

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply