Atât timp cât le vei oferi totul celor de lângă tine, vei fi un om bun. Dacă vei înceta să mai oferi ceva, brusc vei deveni un om rău. Doar că nimeni nu se gândește că, uneori, atitudinea ta față de cineva reflectă atitudinea acelui cineva față de tine. 

                            Poate că oamenilor le place doar să primească… Afecțiune. Iubire. Încredere. Sinceritate. Și multe altele. Dar ar trebui să ne dăm seama că nu e drept să cerem fără să dăm înapoi. Nu e drept să îi cerem cuiva să pună suflet dacă nu suntem dispuși să o facem la rândul nostru. 

                            Și nimeni nu recunoaște niciodată că s-a schimbat ceva, poate chiar el. Nimeni nu recunoaște că nu i-a oferit destul celui de lângă el în timp ce primea totul. Eu am învățat că oamenii au prostul obicei de a nu observa tot ce faci pentru ei, toată dedicarea și loialitatea. Observă abia atunci când încetezi să mai faci ceva. Până atunci li se pare normal și firesc să aibă parte de tot ce e mai bun. 

                            Iar de apreciat… Nici când își dau seama că ceva s-a schimbat și te-a determinat să nu mai fi la fel nu apreciază… Pentru că au impresia că le-ai luat ceva ce li se cuvenea. Atât timp cât le vei oferi totul celor de lângă tine, vei fi un om bun. Dacă vei înceta să mai oferi ceva, brusc vei deveni un om rău. Doar că nimeni nu se gândește că, uneori, atitudinea ta față de cineva reflectă atitudinea acelui cineva față de tine. 

                            Atât timp cât îți pui tot sufletul în anumite relații, ești un om de treabă. Iar când începi să te răcești nu se întreabă nimeni dacă e vinovat. Nu se gândește nimeni că ar putea fi doar un simplu răspuns la o răceală pe care deja o resimțeai de prea mult timp în jurul tău. Toți te condamnă pentru faptul că te-ai schimbat. Nimeni nu se pune în locul tău și nimeni nu se gândește că, poate, adevărul îți aparține. Dar din păcate nu putem schimba pe nimeni. Iar adevărul ne rămâne în suflete și pe buze… Mai mereu nerostit. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts