Aş vrea să cred că dacă ai pierdut în iubire ai învăţat o lecţie importantă, dar cu atâţia oameni care repetă aceleaşi greşeli, mi-e greu să mai sper.

                                 Aş vrea să cred că dacă ai pierdut în iubire ai învăţat o lecţie importantă, dar cu atâţia oameni care repetă aceleaşi greşeli, mi-e greu să mai sper.

                                 Ai spera că totul se schimbă, că oamenii se schimbă odată cu lecţiile pe care le-au primit de la viaţă, dar sunt atât de mulţi care ignoră totul şi aleg să treacă nepăsători peste toate, apoi repetă aceleaşi greşeli cu inconştienţă de parcă nu s-ar întâmpla nimic rău, cel puţin cu ei nu. Apoi se lovesc de oameni cu îndoieli şi sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să se lupte cu ele. Apoi se ridică în mod evident cu pretenţii şi îşi cer drepturile fără să se deranjeze să înlăture acele îndoieli sădite de alţii la fel ca ei. Apoi… Restul e aceeaşi veche poveste…

                                 Aş vrea să cred că dacă ai pierdut în iubire ai învăţat o lecţie importantă, aş vrea să cred că oamenii se pot schimba, dar pot ei să se schimbe? Mi-e greu să cred. Vreau să cred că da, dar din moment ce tot mai mulţi oameni repetă aceleaşi greşeli la infinit, greşelile se transformă în alegeri, iar alegerile pe care le facem ne definesc. Niciodată nu ne vor defini greşelile, dar alegerile o vor face întotdeauna.

                                 E ciudat… E ciudat faptul că lecţiile sunt învăţate exact de cei care au mai puţină nevoie de ele. E ciudat că toate concluziile profunde sunt trase de cei care au fost pierduţi în iubire, nu de cei care au pierdut, deşi mi s-ar părea corect să fie invers. Încă o dovadă că viaţa nu e corectă, dar în modul ei nedrept de a ne trata pe fiecare, într-un fel suntem avantajaţi de situaţiile care ne dezavantajează cumplit şi ne dor extrem de puternic. E ciudat că te-a pierdut pentru ca tu să realizezi ce meriţi cu adevărat şi că el nu şi-a dat seama că nu te-a meritat. E ciudat că te-a făcut să suferi doar ca să te ambiţionezi şi mai tare să-ţi cauţi fericirea acolo unde ai şanse reale să o găseşti şi că el nu a putut să înveţe să ofere fericire omului care o merită… Aş vrea… Dar cu atâţia oameni care repetă aceleaşi greşeli, mi-e greu să mai sper.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply