Ar trebui să fim mai atenţi cui deschidem uşi spre suflet… Unii vor doar să facă dezastru acolo.

                                             Ar trebui să fim mai atenţi cui deschidem uşi spre suflet… Unii vor doar să facă dezastru acolo. Nu foarte mulţi ştiu ce e aceea încredere. Foarte puţini ştiu să o câştige… Şi doar câţiva sunt capabili să n-o trădeze. Cea mai mare încredere trebuie să o ai întotdeauna în tine însăţi şi într-un moment de nebunie curată mai trebuie să ai destul curaj cât să o oferi cuiva care să nu-şi bată joc, deşi ar putea şi ar şti unde să lovească pentru a te durea cel mai tare.

                                             Unor oameni le-aş spune pur şi simplu să plece, apoi le-aş trânti uşa în nas pentru că mi-au ajuns duhoarea de nesimţire pe care o emană, aerul de superioritate pe care au impresia că îl respiră şi altitudinea la care cred ei că se învârt, dar din punctul meu de vedere e o altitudine pe sub pământ. Aşa sunt unii, îi vezi de la distanţă că sunt oameni de nimic şi nu-i vrei sub nicio formă prin preajmă, dar te-ar găsi şi-n gaură de şarpe numai ca să-ţi facă zile negre şi să-ţi scoată peri albi.

                                             Altora le-aş deschide de teamă, dar şi cu teamă. De teamă să nu pierd suflete de valoare din cauza unora pentru care aş da orice să plece, dar şi cu teamă să nu cumva să mă înşel şi să mă pricopsesc cu mai multe bătai de cap şi dureri de suflet. 

                                             Şi doar pentru unul simt că aş fi în stare să ies din cochilia mea de granit, aş fi în stare să mă expun unor greutăţi care le-ar putea întrece pe cele pe care le-am trăit până acum, aş fi stare să-mi permit să fiu eu însămi cu defecte şi calităţi, cu naivitate şi maturitate, cu slăbiciuni şi putere, cu tot şi cu nimic.

                                             Dar de unde să ştiu eu sau altcineva pentru cine trebuie să risc totul ca să fiu fericită? De unde să ştiu în care clipă de nebunie am parte de norocul de a întâlni omul potrivit? De nicăieri pentru că nimeni nu mai oferă siguranţă, toţi te lasă cu întrebări, aşa că nu ai decât să le deschizi tuturor uşa sufletului, să-i laşi să intre, să distrugă sau să aibă grijă, apoi să aştepţi să plece sau să rămână, pentru că nu ai de unde să ştii… Dar mă întreb, dacă ţi-aş închide uşa sufletului, ai vrea oare s-o dărâmi din temelii ca să mă poţi iubi?

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • Nu am inteles niciodata de ce dorinta asta de siguranta? Omul este imprevizibil, aparent si totusi atat de usor de intuit…Nu inteleg nici de ce ti-ai dorii sa te iubeasca un om care iti contesta deciziile, daca tu ai decis sa-ti inchizi usa din diverse motive sunt sigur ca tot din alte diverse motive se va deschide de la sine fara ca cineva sa iti incalce dorintele. Crezi ca un om care ar deschide aceea usa pe care tu ai decis sa o inchizi, te respecta, te iubeste? Eu cred ca iubim oamenii pt ceea ce sunt ei si pt ceea ce ne ofera, intelegere, compasiune, respect, timp, provocari si nu in ultimul rand atentie!
  Cred ca la inceput nimeni nu iubeste pe nimeni e pur si simplu o iluzie sau cel mult iubim misterul, vrem sa cunoastem si de multe ori ne displace ce descoperim si o lasam balta.
  Iubirea se construieste in timp si se detelioreaza la fel, umila mea parere!

  O noapte linistita!

 • COMMENTS (515)

  1. Razvan 10th ianuarie 2016 at 23:25 -

   Nu am inteles niciodata de ce dorinta asta de siguranta? Omul este imprevizibil, aparent si totusi atat de usor de intuit…Nu inteleg nici de ce ti-ai dorii sa te iubeasca un om care iti contesta deciziile, daca tu ai decis sa-ti inchizi usa din diverse motive sunt sigur ca tot din alte diverse motive se va deschide de la sine fara ca cineva sa iti incalce dorintele. Crezi ca un om care ar deschide aceea usa pe care tu ai decis sa o inchizi, te respecta, te iubeste? Eu cred ca iubim oamenii pt ceea ce sunt ei si pt ceea ce ne ofera, intelegere, compasiune, respect, timp, provocari si nu in ultimul rand atentie!
   Cred ca la inceput nimeni nu iubeste pe nimeni e pur si simplu o iluzie sau cel mult iubim misterul, vrem sa cunoastem si de multe ori ne displace ce descoperim si o lasam balta.
   Iubirea se construieste in timp si se detelioreaza la fel, umila mea parere!

   O noapte linistita!

   Reply

  Leave a Reply