Am strigat ca să mă fac auzită şi tocmai de asta nu au mai putut unii, că am strigat eu cât m-au ţinut puterile. Am şi tăcut ca să mă fac înţeleasă, iar pe cei care mi-au înţeles tăcerea i-a durut sufletul fără să fie nevoie să ţip.

                                       Ar trebui să ne dăm seama că nu toţi oamenii se potrivesc sufletului nostru, deşi pretind că o fac fără ca totuşi să depună eforturi pentru a li se adeveri crezurile. Ar trebui să ne dăm seama că de cele mai multe ori aceia pe care îi credem eterni sunt la fel de trecători ca zilele de vară. Ar trebui să lăsăm viaţa atât de simplă pe cât este ea de fapt, nu să o complicăm continuu cu întrebări şi zeci de probleme pe care ni le punem în fiecare zi.

                                       Îmi place să cred că am făcut tot posibilul să ţin aproape oamenii pe care i-am iubit, mi-au dat dependenţă de prezenţa lor şi nu m-aş fi îndurat niciodată să renunţ la ei dacă nu renunţau ei la mine. Din păcate e foarte adevăra că nu putem păstra pe nimeni cu forţa lângă noi, cine doreşte să rămână, să iubească, să fie iubit, nu aşteaptă invitaţie specială… Dar de cel care e încă de la început pe picior de plecare te poţi ruga oricât şi oricum pentru că într-un final tot are să plece. E ca şi cum ai striga în urechea unui surd. Unii chiar sunt surzi la tot ce ai să le spui, la tot ce le trăieşti adânc în suflet, la tot ce simţi pentru ei. Alţii nici n-au nevoie de cuvinte ca să te înţeleagă, atunci când poţi citi în suflete, cuvintele sunt de prisos, aşa-i? Atunci când poţi înţelege chiar şi când celălalt nu e în stare să explice înseamnă că eşti unul dintre acei oameni cu vorbesc cu liniştea şi o înţeleg… Pentru că uneori liniştea ţipă şi e asurzitoare, doar că nu toţi o pot înţelege.

                                       Am strigat ca să mă fac auzită şi tocmai de asta nu au mai putut unii, că am strigat eu cât m-au ţinut puterile. Am şi tăcut ca să mă fac înţeleasă, iar pe cei care mi-au înţeles tăcerea i-a durut sufletul fără să fie nevoie să ţip. Unora e nevoie să le desenezi ce simţi şi nici atunci nu înţeleg, iar altora nici nu trebuie să le spui ceva pentru că ei te-au înţeles chiar înainte să te înţelegi tu.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply