Am ştiut să fiu puternică atunci când a fost nevoie. Am ştiut să îmi şterg lacrimile după ce am plâns. Am ştiut să renunţ la cei care mi-au făcut rău. Nu am ştiut să mă iubesc, dar învăţ. Mi-am dat seama că am nevoie să învăţ să mă iubesc pentru că doar în acest fel pot reuşi să îi tratez pe cei din jurul aşa cum merită să fie trataţi.

                                    Am ştiut să fiu puternică atunci când a fost nevoie, deşi poate eram doborâtă de tot la pământ, deşi poate nici măcar eu nu mai credeam că mă pot ridica. Dar am fost puternică pentru că aşa mi-a cerut viaţa să fiu şi nu mă plâng. Nu e un defect să fii om puternic, nu înseamnă că trebuie să fii rece, e un avantaj pentru că te ajută să te poţi ridica de fiecare dată când ajungi să spui că nu mai poţi… Un om puternic poate… Poate merge mai departe multă vreme după ce a spus că a obosit. 

                                    Am ştiut să îmi şterg lacrimile după ce am plâns. Nu mai contează de ce sau pentru cine am plâns, contează doar că am reuşit să trec peste, să merg mai departe şi să îmi continui viaţa, oricum ar fi fost ea. După lacrimi urmează cele mai frumoase zâmbete, ai să vezi.

                                    Am ştiut să renunţ la cei care mi-au făcut rău. E o lecţie pe care care cu greu am învăţat-o sau, mai bine spus, pe care cu greu am pus-o în aplicare. Cei care îmi făceau rău erau cei pe care îi iubeam enorm, renunţaseră la mine, renunţaseră să mă mai iubească, aşa că a trebuit să fac la fel.. A durut, a fost greu, dar cred că a meritat… 

                                    Nu am ştiut să mă iubesc, dar învăţ. E nevoie să ne acceptăm aşa cum suntem ca să putem fi noi înşine. Îmi place să cred că acum pot fi eu însămi în orice împrejurare, deşi câteodată mă mai tem, deşi mai am îndoieli, dar încă lucrez la asta. Dacă nu ştii să te iubeşti, e greu să înveţi să o faci, dar nu imposibil. Ar trebui să învăţăm cu toţii să ne iubim… În acel mod frumos care se aseamănă foarte mult cu respectul de sine. 

                                    Am ştiut să fiu puternică atunci când a fost nevoie. Am ştiut să îmi şterg lacrimile după ce am plâns. Am ştiut să renunţ la cei care mi-au făcut rău. Nu am ştiut să mă iubesc, dar învăţ. Mi-am dat seama că am nevoie să învăţ să mă iubesc pentru că doar în acest fel pot reuşi să îi tratez pe cei din jurul aşa cum merită să fie trataţi. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts