Am renunţat la cea pe care am iubit-o, dar încă o iubesc pe cea la care am renunţat !

                                               ,,Jocurile de împrejurări ale vieţii pot fi extrem de meschine. Renunţi la un om pe care îl iubeşti, îl părăseşti, apoi realizezi că nu poţi să nu îl iubeşti, deci nu poţi renunţa. Vrei să te întorci, dar nu mai ai la cine. Soarta îi pedepseşte aspru pe nehotărâţi…

                                              Am renunţat la cea pe care am iubit-o… Bărbat fiind, m-am maturizat mai greu în ceea ce priveşte sentimentele şi a fost nevoie să fac greşeli mari ca să pot învăţa lecţii importante. Eu am învăţat că bărbaţii au o idee greşită despre dragoste. Ei cred că iubirea se găseşte peste tot, asta pentru că o primesc de pretutindeni. Asta pentru că femeile oferă multă iubire aşa, din senin, fără să trebuiască să o meriţi, fără să fie nevoie să faci ceva. În schimb, femeile ştiu că iubirea e o floare rară care înfloreşte numai dacă ai foarte mare grijă de ea. Ştiu asta pentru că după toată iubirea pe care o oferă, înapoi primesc o cantitate insignifiantă, de cele mai multe ori. Eu am renunţat la ea pentru că mi-am ignorat sentimentele. Am căutat multă plăcere trupescă pentru că am crezut că pe cea sufletească mi-o poate oferi oricine, dar ghiciţi ce? A învăţat prostul că treburile stau exact invers. Plăcerea trupească ţi-o oferă oricine, iar pe cea sufletească trebuie s-o cauţi până în pânzele albe uneori.

                                             …Dar încă o iubesc pe cea la care am renunţat ! Şi după ce am învătaţ ce trebuia să învăţ, am realizat că încă o iubesc pe cea pe care am părăsit-o. Am realizat că mi-a oferit plăcere sufletească, mă iubea, mă făcea fericit, deşi nu aveam o relaţie perfectă… Nici nu cred că există aşa ceva. Am vrut să mă întorc. Am vrut să iau înapoi ceva ce fusese al meu… Ceva ce nu meritasem niciodată, aşa că mi-a fost luat… Nu am avut la cine să mă întorc pentru că nu avea rost ca ea să aştepte pe cineva care nu îi oferise vreo certitudine că se va întoarce. Ar fi fost o nebunie din partea ei să îşi rişte fericirea pentru unul care… Pentru mine… 

                                             Am renunţat la cea pe care am iubit-o, dar încă o iubesc pe cea la care am renunţat !… Viaţa ne supune la încercări mari, apoi ne dă o lecţie. Trebuie să învăţăm din greşeli, dar după ce învăţăm, de ce nu ne mai oferă nimeni  şansă să demonstrăm că am învăţat ceva…?”

Foto: We Heart It

large (1)

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • „Trebuie să învăţăm din greşeli, dar după ce învăţăm, de ce nu ne mai oferă nimeni şansă să demonstrăm că am învăţat ceva…?”
  Barbatii, de obicei – nu generalizez – nu invata niciodata nimic, asa ca de ce ar primi inca o sansa?

 • De regula a doua sansă o primești, însă este foarte importantă și perioada asta în care ai ”meditat” asupra greșelii.Știi că este o vorbă care spune că ”ochii care nu se văd se uită”…Așa și cu dragostea: dacă tu dispari din peisaj o perioadă prea lungă…atunci e imposibil ca cealaltă persoană să se agațe de niște iluzii….

 • COMMENTS (5)

  1. Tafaranga petruta cristina 28th august 2018 at 06:52 -

   Cum pot face rost de a 4a carte primele 3 le am.😘😘

   Reply
  2. Arya Storm 15th octombrie 2017 at 18:48 -

   Am renuntat la cel pe care l-am iubit ; dar inca il iubesc pe cel la care am renuntat.

   Reply
  3. Zuzulicka Larisa 04th noiembrie 2015 at 23:42 -

   De regula a doua sansă o primești, însă este foarte importantă și perioada asta în care ai ”meditat” asupra greșelii.Știi că este o vorbă care spune că ”ochii care nu se văd se uită”…Așa și cu dragostea: dacă tu dispari din peisaj o perioadă prea lungă…atunci e imposibil ca cealaltă persoană să se agațe de niște iluzii….

   Reply
  4. Magda 12th iulie 2015 at 20:24 -

   „Trebuie să învăţăm din greşeli, dar după ce învăţăm, de ce nu ne mai oferă nimeni şansă să demonstrăm că am învăţat ceva…?”
   Barbatii, de obicei – nu generalizez – nu invata niciodata nimic, asa ca de ce ar primi inca o sansa?

   Reply
   • Dama De Trefla 12th iulie 2015 at 21:16

    Trebuie să îi vedem pe cei care o merită 🙂 Eu aşa cred 🙂

    Reply

  Leave a Reply

  Vecoro