,,Am râs atât de mult de unele că au fost proaste şi au pus botu’, dar am plâns după una singură atât cât nu credeam că pot să plâng.”

                                          ,,Am şi eu o poveste de spus, la fel ca fiecare om şi aş vrea să o asculţi dacă se poate. Adevărul e că, da, am fost misogin. Da, nu mi-a păsat de ceea ce primeam atât timp cât primeam. M-a durut fix în cot şi nici acolo de faptul că o răneam, de faptul că se consuma ea, se consumau ele, toate femeile pe care le-am avut. Eram un bărbat destul de nenorocit şi prin nenorocit n-aş vrea să-mi plângi milă pentru că vreau să spun că eram fără scrupule. Minţeam, ofeream flori, eram romantic, dar numai la ce nu trebuie îmi stătea mintea. Ai spune că un bărbat educat apreciază mai mult o femeie. Te voi contrazice, hormonul bate neuronul aproape întotdeauna, dar viaţa le bate pe toate. 

                                          Când am întâlnit-o pe ea s-a schimbat totul. Era altfel, parcă venită din altă epocă. Cred că s-a născut cu vreo 200 de ani după vremea ei. Era rafinată şi plină de stil, dacă-i duceam 31 de trandafiri nu-i păsa, dar dacă îi rupeam o păpădie din parc se bucura de parcă ar fi primit cel mai de preţ cadou. Erau diferenţe de concepţii, de caracter, de atitudine între ea şi celelalte. Ea nu ar fi pus botu’ la minciuni sau abureli ieftine. Habar n-am cine o crescuse sau cine o educase aşa, dar sunt sigur că tatăl ei a fost de cel puţin trei ori mai al dracu’ decât mine dacă a crescut o astfel de fată sau mama ei era păţită şi a prevenit-o bine.

                                          Am vrut să o oblig să se îndrăgostească de mine, dar cu fiecare încercare mă îndrăgosteam eu mai mult, deveneam tot mai dependent de tot ce făcea, era spontană, imprevizibilă, era atât de ea. N-aş putea să o descriu niciodată aşa cum era de fapt. După un an de zile în care nu făcusem decât să o sărut, pe cuvântul meu că nici nu am îndrăznit mai mult de atât, am vrut să o cer în căsătorie. Am invitat-o în oraş, dar nu a mai reuşit să ajungă. A avut un accident de maşină, a murit după două săptămâni de chinuri înăbuşite cu nici eu nu mai ştiu ce medicamente. Oricum nu cred că îşi făceau efectul aşa cum ar fi trebuit pentru că avea moment în care ţipa de durere. La spital i-am spus printre lacrimi că totul o să fie bine, că vreau să ne căsătoorim, că vom avea copii, dar ştiu că nu m-a crezut, ea simţea că nu mai are mult de trăit. Mi-a spus că mă iubeşte şi că nu îmi dă voie să uit asta. Nu am uitat şi nu voi uita niciodată. 

                                          Au trecut 8 ani de când s-a stins şi nu pot nici după atâta vreme să o uit aşa cum era, vie, frumoasă, ea… Mă aştept să-mi răspunzi, dar nu mă aştept să publici ce am scris pentru că nu se vor regăsi prea mulţi, poate chiar nimeni. Aş vrea totuşi ca tot ce am trăit eu să fie o lecţie de viaţă pentru bărbaţi, tu scrii pentru femei. Aş vrea să înţeleagă şi ei că viaţa te ridică şi tot viaţa e cea care te doboară şi te îngroapă de viu în propriile greşeli. Am râs atât de mult de unele că au fost proaste şi au pus botu’, dar am plâns după una singură atât cât nu credeam că pot să plâng. Pentru decizii corecte şi acţiuni şi mai corecte avem nevoie de experienţă, dar nu ţi-o oferă nimeni, trebuie să o capeţi singur şi trebuie să faci multe greşeli. Mă uimeşte faptul că voi, femeile, daţi dovadă de multă experienţă chiar şi atunci când nu o aveţi. Nu o să pot să îmi explic niciodată de ce sau cum. Am fost fraier, nu mai sunt, dar acum nu mai contează. Poate le transmiţi tu celorlalţi fraieri că: Dacă vrei numai curve în viaţa ta, vei afla că până şi viaţa e o curvă şi că îţi va oferi ceea ce ai nevoie fără să îţi doreşti ceea ce trebuie, iar atunci când vei începe să îţi doreşti, îţi va lua pentru că nu meriţi!” 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • Am citit articolul tau cu mainile acoperindu-mi jumatate de fata.Vreau sa stii ca exista oameni care gandesc ca tine si vreau sa stii ca am simtit putin…pentru ca nu poti sa concepi un astfel de sentiment daca nu treci prin asa ceva …durerea si neputinta care ti-o provoaca o astfel de intamplare. Sper din tot sufletul ca in acesti 8 ani ai gasit o fata la fel de frumoasa si de diferita care sa te faca sa uiti de negura trecutului si ca ai invatat din propriile greseli oferind tot ce poti mai bun ei. Sper ca esti fericit cu ea si daca nu e cazul..macar sa fii impacat cu tine ca ai invatat din propriile greseli si ca data viitoare cand se va ivi ocazia vei veni cu o papadie la ea si veti porni impreuna pe un drum frumos.Iti doresc sa ramai sincer cu tine si sa gandesti la fel si de acum incolo.Oameni ca tine sunt putini ce-i drept si vreau sa te bucuri si de faptul ca totusi ei exista si te inteleg.Semnat,ionut:)

 • Dragă străine, concepţia este puțin greşită. Nu numai bărbaţii greşesc, deoarece femeile nu sunt p e deplin nevinovate. Eu aş folosi cuvântul „oameni”.
  Mă uit în jur şi văd că nu aparţin grupurilor de tineri de vârsta mea. Că sunt nebună sau doar diferită, nu stiu, cert este că e normal din perspectiva mea să te simţi inconfortabil in societatea de azi.
  Singuri? Nu suntem singuri.
  Te las în compania unui citat al Fridei Kahlo.
  Toate cele bune, M!

  „I used to think I was the strangest person in the world but then I thought there are so many people in the world, there must be someone just like me who feels bizarre and flawed in the same ways I do. I would imagine her, and imagine that she must be out there thinking of me, too. Well, I hope that if you are out there and read this and know that, yes, it’s true I’m here, and I’m just as strange as you.”

 • COMMENTS (2)

  1. Mădălina 11th ianuarie 2016 at 16:12 -

   Dragă străine, concepţia este puțin greşită. Nu numai bărbaţii greşesc, deoarece femeile nu sunt p e deplin nevinovate. Eu aş folosi cuvântul „oameni”.
   Mă uit în jur şi văd că nu aparţin grupurilor de tineri de vârsta mea. Că sunt nebună sau doar diferită, nu stiu, cert este că e normal din perspectiva mea să te simţi inconfortabil in societatea de azi.
   Singuri? Nu suntem singuri.
   Te las în compania unui citat al Fridei Kahlo.
   Toate cele bune, M!

   „I used to think I was the strangest person in the world but then I thought there are so many people in the world, there must be someone just like me who feels bizarre and flawed in the same ways I do. I would imagine her, and imagine that she must be out there thinking of me, too. Well, I hope that if you are out there and read this and know that, yes, it’s true I’m here, and I’m just as strange as you.”

   Reply
  2. ionut 20th decembrie 2015 at 00:07 -

   Am citit articolul tau cu mainile acoperindu-mi jumatate de fata.Vreau sa stii ca exista oameni care gandesc ca tine si vreau sa stii ca am simtit putin…pentru ca nu poti sa concepi un astfel de sentiment daca nu treci prin asa ceva …durerea si neputinta care ti-o provoaca o astfel de intamplare. Sper din tot sufletul ca in acesti 8 ani ai gasit o fata la fel de frumoasa si de diferita care sa te faca sa uiti de negura trecutului si ca ai invatat din propriile greseli oferind tot ce poti mai bun ei. Sper ca esti fericit cu ea si daca nu e cazul..macar sa fii impacat cu tine ca ai invatat din propriile greseli si ca data viitoare cand se va ivi ocazia vei veni cu o papadie la ea si veti porni impreuna pe un drum frumos.Iti doresc sa ramai sincer cu tine si sa gandesti la fel si de acum incolo.Oameni ca tine sunt putini ce-i drept si vreau sa te bucuri si de faptul ca totusi ei exista si te inteleg.Semnat,ionut:)

   Reply

  Leave a Reply