,,Am avut de ales între singurătate şi un om care mă făcea să mă simt singură lângă el. Singurătatea poate fi un duş rece, dar omul nepotrivit poate fi un întreg sloi de gheaţă atunci când te loveşti de nepăsarea lui… Aşa că am ales să fiu singură şi să mă odihnesc. Să nu mai confundăm singurătatea cu nefericirea!”- Scrisoare către toate femeile singure.

                                      Am avut de ales între singurătate şi un om care mă făcea să mă simt singură lângă el. Singurătatea poate fi un duş rece, dar omul nepotrivit poate fi un întreg sloi de gheaţă atunci când te loveşti de nepăsarea lui… Aşa că am ales să fiu singură şi să mă odihnesc. Să nu mai confundăm singurătatea cu nefericirea! De multe ori alegem noi să le alăturăm, dar sunt diferite. Poţi fi fericită în singurătate la fel cum poţi fi nefericită fără să fii neapărat singură. Probabil cea mai grea nefericire o trăieşti atunci când eşti alături de omul drag, dar omului drag ţie nu îi eşti la fel de dragă înapoi. Şi te doare. Şi încerci să nu iei în seamă. Şi vrei să fii şi tu la fel de rece ca el. Şi într-un final îţi dai seama că tu nu poţi fi aşa, că tu ai un suflet cald, că nu vrei să-l îngheţi pentru cineva care nu îţi dă prea mult de ales. 

                                      Câteodată, trebuie să ne odihnim ca să putem continua cu forţe proaspete. Trebuie să punem punct ca să putem începe alt paragraf. Câteodată, trebuie să învăţăm să renunţăm la cei care au renunţat deja la noi pentru a le oferi o şansă celor care vor să ne demonstreze că ei nu ar renunţa niciodată şi pentru nimic în lume. 

                                      Suntem femei singure… Dar cine a spus că suntem nefericite? Noi n-am spus asta! Am plâns cândva, apoi ne-am aşezat pe chip zâmbetele acelea frumoase şi am fost fericite. Suntem fericite. Am sperat cândva şi am am avut aşteptări de la oameni care ne-au dezamăgit, dar asta nu înseamnă că nu mai putem avea încredere în alţi oameni. Noi nu am spus asta, dar am devenit puţin mai selective, ceea ce e cu totul altceva. Ne-am făcut cândva multe planuri pe care deocamdată nu le-am dus până la capăt căci nu am avut alături de cine, dar asta nu înseamnă că am renunţat la ele. Înseamnă doar că regândim totul sau că ne-am hotărât să trăim clipele exact aşa cum ne sunt ele date. 

                                      Suntem femei singure, dar suntem fericite şi aşa. Să nu mai confundăm singurătatea cu nefericirea!

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts