Ai privit-o în ochi atunci când spunea toate astea? Ai văzut că în privirea ei nu era ură, ci doar dezamăgire? … Ai rănit-o, dar te iubeşte şi nu te poate urî chiar dacă poate în acele momente ar fi vrut să te urască.

                              ,, Mai dă-le dracu’ de cuvinte ! Ţi-a spus că te urăşte, că nu te mai suportă, că vrea să dispari de pe faţa Pământului şi s-o laşi definitiv în pace? Ţi-a spus mai multe de atât? Ei, şi? Mare lucru. Dacă îţi spunea că a venit Făt Frumos călare pe un flure cu aripi de plumb ca s-o ducă la casa lui de vacanţă din Marea Moartă tu o credeai? Nu! Normal ca nu ! Şi acum de ce ai crede ce îţi spune? Astea sunt aberaţii la fel de mari ca basmele.

                              Ai privit-o în ochi atunci când spunea toate astea? Ai văzut că în privirea ei nu era ură, ci doar dezamăgire? Ei, dacă nu, atunci ar fi trebuit. Ai fi ştiut că am dreptate. Plângea şi încerca să creadă şi ea ce a reuşit  să te convingă pe tine, dar ea ştia că nu poate să te renege definitiv. Ştia şi ştie chiar şi acum că te iubeşte. Da… Ce-i drept ai rănit-o. Ai rănit-o, dar te iubeşte şi nu te poate urî chiar dacă poate în acele momente ar fi vrut să te urască.

                              Nu te mai lăsa convins de cuvinte. Lasă faptele să vorbească… gesturile… privirile. Nu gura. Dintre toate tu ai ales cea mai mincinoasă parte. Degeaba îţi spune ea că te urăşte când de fapt se chinuie să scoată vorbele astea pe gură pentru că ştie că sunt doar aberaţii… Un gând poate prinde glas într-o atingere… Şi e mult mai sincer decât toate cuvintele din lume.

                              Acum shhh… Ascultă aici !

                             Când îţi va mai spune că te urăşte şi că nu mai vrea să te vadă, nu sta ca prostul în mijlocul camerei imitând o statuie şi încercând să îi dai explicaţii sau mai rău, contrazicându-te cu ea. Dacă te enervezi şi tu nu rezolvi nimic. Fii sincer ! Fii sincer cu ea şi mai ales cu tine. Spune-i tot ce merită să audă. Spune-i că are dreptate şi că meriţi să fii urât de ea, că nu ai dreptul să te ierte, dă-i dreptatea pe care o merită pentru că ea chiar are dreptate. Iar tu n-o meriţi, să ştii. Dacă ai făcut-o să plângă înseamnă că nu o meriţi. Să nu uiţi asta !

                               Ea are un suflet minunat. Nu te va putea auzi cum te urăşti singur ,,din cauza ei”, deşi e vina ta în totalitate. Şi te va ierta. Te va ierta şi asta nu doar o singură dată. Îi vei greşi de mai multe ori, iar ea te va ierta. Dar nu va putea s-o facă la infinit. Să nu uiţi nici asta.

                               Acum du-te acasă şi şterge-i lacrimile alea care o îmbătrânesc. Strânge-o tare în braţe şi aminteşte-i că de fapt te iubeşte cât în lună şi în stele.

                               Da’ nu mai ai unde să te duci, fir-ar al dracului…”

                               Şi spunând asta, a aruncat sticla de vin spre oglindă şi a plecat undeva unde să nu poată fi văzut de nimeni în timp ce plânge…

Foto: We Heart It

doi15-700x329

 

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • articol foarte bun, analiza psihologica exceptionala, suflete triste. esti minunata !

 • COMMENTS (2)

  1. egabrielita 31st iulie 2015 at 18:20 -

   articol foarte bun, analiza psihologica exceptionala, suflete triste. esti minunata !

   Reply

  Leave a Reply