Ai grijă ce-mi spui. Nu din cuvinte. Din priviri. Privirile nu mint. 

                            Cu timpul înveți să citești oamenii dacă ești atent la ce îți spun, dar nu doar din cuvinte. Dacă ești atent la ce îți spun din gesturi și din fapte, prin atitudine și comportament, dar mai ales din priviri. Ochii nu mint niciodată. Mereu te vor trăda. 

                            Ai grijă ce-mi spui. Nu din cuvinte. Din priviri. Privirile nu mint. M-am lăsat mințită de prea multe ori de cuvintele oamenilor pe care îi iubeam, la care țineam sau în care pur și simplu aveam încredere. Și a fost o greșeală, dar ca fiecare greșeală m-a învățat ceva și anume să caut mai mult decât aparențe la oamenii din jurul meu, să îi citesc printre rânduri.

                            Așa vreau să fiu citită și eu, tot printre rânduri. 

                            Atunci când iubește, o faci cu toată ființa ta. Iubești cu inima, cu mâinile, cu buzele, cu ochii. Iubești cu fiecare gând și cu fiecare atingere. Cu fiecare privire și fiecare suflare. Abia mai apoi iubești din cuvinte. De asta ar trebui să fii sigur că iubești atunci când o spui pentru că sunt părți din tine care te vor trăda dacă nu ești sincer, dacă nu ești sigur. O vor face chiar și când lucrurile se vor schimba și vor interveni oameni sau motive între tine și sentimentele pe care le nutreai cândva. 

                            Ai grijă ce-mi spui. Mă aflu într-o perioadă a vieții în care sunt greu de convins, greu de mințit, greu de câștigat. Și poate greu de iubit. Poți să nu mă iubești din cuvinte, dar dacă ochii tăi mă iubesc, pentru mine va fi de ajuns. Și mai poți să mă iubești cu toate cuvintele din lume, dacă ochii tăi sunt ezitanți și plini de îndoieli, nu va mai conta.

Foto: Ryan Jacobson

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts