Adesea găsim scuze și justificări în loc să căutăm căi. Nu există iubire care să moară pur și simplu, doar oameni care nu știu ce să facă cu ea. Nu există ,,Nu a fost să fie”, doar oameni care nu au luptat destul unul pentru altul.

                         Nu există iubire care să moară pur și simplu, doar oameni care nu știu ce să facă cu ea. Nu există ,,Nu a fost să fie”, doar oameni care nu au luptat destul unul pentru altul. Nu există distanțe prea mari și doruri care nu pot fi vindecate, doar oameni care nu te pun pe primul loc. Și nu există motive suficient de puternice încât să despartă doi oameni care se iubesc, există doar oameni care nu se mai iubesc sau care nu s-au iubit niciodată. Găsim atâtea scuze și atâtea motive care ne fac să ne simțim mai bine cu alegerile și greșelile pe care le facem, dar adevărul e că, în iubire, atunci când lucrurile nu merg bine, noi, oamenii, suntem singurii vinovați. 

                         Eu nu cred că există ,,Nu pot”, deși sunt acele cuvinte în spatele cărora ne ascundem cel mai adesea nehotărârile și ezitările, sunt cuvintele în spatele cărora ne ascundem lipsa de curaj atunci când trebuie să recunoaștem că lucrurile nu sunt așa cum am crezut că sunt. Eu cred în ,,Nu vreau”. Și pare crud să arunci în oameni cu propria lor neputință, cu nehotărârile care poate că îi dor. Dar adevărul are această calitate meschină de a durea uneori. 

                         Adesea găsim scuze și justificări în loc să căutăm căi. Adesea dăm vina pe ceilalți pentru a ne face să ne simțim mai bine cu noi înșine. Și adesea știm foarte bine că nu suntem puternici dacă îi lăsăm pe cei care ne iubesc să creadă cuvinte în spatele cărora ne ascundem. Dacă iubești, fă-o cu simț de răspundere. Spune ce simți, demonstrează ce spui, iar atunci când ceva se schimbă, când în suflet nu mai simți aceleași chemări și aceleași ațe care te legau de omul drag, ai destul curaj să recunoști. E cel mai bine așa. 

Foto: Huy Phan

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts