A iubi un om nu înseamnă să-i greşeşti şi să-i declari mai apoi dragoste, nu înseamnă să-l răneşti şi să-i spui că a fost doar o greşeală, nu înseamnă să-i dai motive să plece şi să spui mai apoi că

                                      A iubi un om nu înseamnă să-i greşeşti şi să-i declari mai apoi dragoste, nu înseamnă să-l răneşti şi să-i spui că a fost doar o greşeală, nu înseamnă să-i dai motive să plece pentru ca mai apoi să spui că te-a părăsit din motive egoiste. Iubirea e despre altceva, în special despre încredere şi respect, căci fără ele nimic nu poate fi etern într-o relaţie, poate doar eşecul, despărţirea.

                                      În iubire e vorba despre acceptare şi sacrificii. Unii ar spune că pentru iubire nu trebuie să faci sacrificii, dar trebuie. E necesar să laşi de la tine, să-l înţelegi pe celălalt şi să-l accepţi aşa cum e pentru că la rândul său te acceptă aşa cum eşti. Şi e necesar să faci sacrificii pentru că fericirea şi iubirea îşi cer preţul lor, dar nu va fi niciodată prea mare comparativ cu bucuria şi liniştea pe care le vei avea în suflet.

                                      A iubi un om nu înseamnă să-i greşeşti ştiind că te va ierta mereu, dar înseamnă să faci tot posibilul să fii un om cât mai bun pentru a răni de cât mai puţine ori. Nu înseamnă să te laşi aşteptat ştiind că vei fi aşteptat, ci să fii mereu prezent atunci când e nevoie de tine. Nu înseamnă să ceri mereu mai mult de la celălalt, ci să te oferi pe tine însuţi fără să-ţi fie teamă că vei fi judecat.

                                      A iubi înseamnă a-ţi dezgoli sufletul în faţa celuilalt fără teamă sau ezitări. Şi a iubi mai înseamnă să îi oferi omului drag motive pentru a-ţi rămâne alături, nu pentru a pleca mai departe prin viaţă cu sufletul frânt. 

                                      Avem nevoie de oameni care se străduiesc să fie mai buni, care nu mint şi nu amăgesc, care iubesc sincer, care nu rănesc şi care îţi oferă motive să rămâi.  De astfel de oameni avem nevoie pentru că aceşti oameni, în gesturi mărunte îţi oferă de fapt iubirea. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply