A fi om bun nu înseamnă să faci tot posibilul pentru a-i convinge pe ceilalți că ești, înseamnă să ajuți la timp, să oferi când trebuie, să spui o vorbă bună și să mângâi. Adevărata bunătate nu se vede mereu, pentru că oamenii cu adevărat buni nu fac din această calitate un stindard, ci o păstrează pentru ei și pentru cei care au nevoie de ea.

                     Frumusețea oamenilor nu stă doar în aspectul lor fizic. Frumusețea înseamnă toate acele calități care ne fac să ne diferențiem într-un mod plăcut. Iar bunătatea este una dintre acele calități.

                     Pare că din ce în ce mai mulți oameni uită să fie buni cu ceilalți. Preferă să fie buni doar cu ei înșiși considerând că bunătatea rămâne o calitate, indiferent cui îi este ea adresată. Numai că atunci când ea se răsfrânge doar asupra propriei persoane se transformă în egoism. Și atât.

                     Pe lângă cei care sunt „buni” doar cu ei înșiși mai sunt și cei care sunt „buni” pentru că vor să primească laude și medalii, aprecieri, pentru că vor „să li se ridice statuie”. Poate e vorba de lipsă de încredere în propria persoană, poate e nevoie de afirmare sau poate e doar dorința de a ști că cineva a depins la un moment dat de ajutorul tău, indiferent în cât de mică măsură. Despre orice ar fi vorba, bunătate eu nu cred că se mai poate numi.

                     A fi om bun nu înseamnă să faci tot posibilul pentru a-i convinge pe ceilalți că ești, pentru a primi laude și aprecieri, înseamnă să ajuți la timp, să oferi când trebuie, să spui o vorbă bună și să mângâi. Adevărata bunătate nu se vede mereu, pentru că oamenii cu adevărat buni nu fac din această calitate un stindard, ci o păstrează pentru ei și pentru cei care au nevoie de ea.

                     Cele mai frumoase calități, câteodată, alegem să le păstrăm pentru noi și să le scoatem la iveală doar atunci când trebuie. Și cred că e mai bine așa, în special pentru că sunt atâția oameni cărora le place să murdărească oricum cu critici și nemulțumiri până și cele mai frumoase intenții.

Foto: freestocks.org

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts